mariafoto

Alla inlägg under februari 2011

Av Maria Selberg - 17 februari 2011 10:21

Hur många steg går ni per dag?? Det sägs ju att man ska hinna pinna på minst 10000 steg/dag. Hur många jag går- har jag ingen aning. Men i mitt arbete blir det inte speciellt många, gissar jag. Nästa vecka ska jag testa, får låna en stegräknare av en kollega så jag får koll på hur mycket jag minst bör gå efter en arbetsdags slut.


Tog en långpromenad i går kväll. Termometern visade på -20, det var alldeles vindstilla och fullmåne. Vackert!!!

    

Har en tendens att vägra ha på mig handskar, så även i går. Greppade stavarna och tjavade på i rask takt med Rix i öronen. Kände att tummen i höger hand var lite, lite kall från början, men fick snabbt igång blodcirkulationen och då även värmen. Blev nästan för varm.. om man nu kan bli det denna vinter?!

Promenaden varade i nästan en och en halv timme, innan gubben började efterlysa mig.. Tur att man behövs i bland!   


Snart är det helg igen!  Ska försöka mig på lite fotografering har jag tänkt. Får se om någon tapper kan tänka sig att ställa upp som "modell" eller om jag måste "tvinga" någon..   (Riktigt så hemsk är jag nog inte, men nära....)


Sen ska vi på parmiddag på Lördag kväll, det tror jag bli urtrevligt! Kanske det finns något frivilligt fotoobjekt där???? Om inte annat så lär det nog bli god middag, god dryck och trevligt sällskap, inte helt fel det heller.....


Ha en underbar Torsdag!





Av Maria Selberg - 17 februari 2011 07:24

Det var två göteborgare som var på besök i Stockholm. Efter två dagar i huvudstaden hade de båda gjort slut på sina pengar. När de skulle åka tåg hem visste de inte hur de skulle betala. Då sa den ene: - Vi spelar blinda! När konduktören kom för att kolla biljetten, så sträckte den ene fram 2 st biobiljetter. Konduktören sa: - Dessa kan ni inte åka med. - Hrm... Vi är båda blinda och bad en pojke fixa tågbiljetter till oss. Dessa var vad vi fick. Konduktören tittade misstänksamt på de båda göteborgarna och sa: - Låt gå för den här gången då. Konduktören gick därefter in i nästa kupe, där det satt en riktigt läcker tjej. Han bad henne göra en tjänst, nämligen gå in och visa brösten för de "blinda" passagerarna. - Jag tror nämligen inte att de är blinda... - Inga problem, visst kan jag det! Hon gick in till männen, drog upp tröjan och lät brösten guppa ut. Coola, som Göteborgare faktiskt är, rörde de inte en min. - Nej du, nog är de blinda! sa tjejen när hon kom tillbaka till konduktören. - Jag HATAR gratisåkare i mitt tåg! Om du går in och visar lite mer, så får du åka gratis! - Självklart! Så tjejen gick in till göteborgarna igen, drog ner byxorna och blottade hela sitt kön, varpå den ena mannen sa: - Nu börjar vi närma oss Götet för nu börjar det lukta fesk......


  


Av Maria Selberg - 16 februari 2011 08:56

Onsdag och fortfarande ganska så kyligt ute.. Friskt kan man uttrycka sig.

Tog mig ut på en liten promenad i går kväll för det var "bara" -19. Det kändes bra. Jag har ju varit ganska så flitig med promenader på sistone och det har faktiskt gjort verkan. Sakta men säkert går vikten neråt, nu är det bara 4 kg kvar till min idealvikt. Inga stora förändringar, utan bara lite mer motion. Vilket passar mig bra. Sen blir man ju så mycket piggare också, vilket kanske beror på att lite vårkänslor har börjat infinna sig i min kropp och motionen så klart. Ska försöka hålla i detta nu så jag kan orka med någon längre fjällvandring till sommaren. Snart blir det att utöka promenaderna med lite tyngre packning också så inte ryggen skriker i från när det är dax för den riktiga utmaningen.


Sen till en annan utmaning. Fotograferade min granne Emma i fredags. Rätt så nöjd blev jag med slutresultatet. Förbättringar kan man alltid göra och pratade med "fotomodellen" i går- så fler övningar lär det bli. Ska testa med ett annat objektiv nästa gång och se om skillnaden blir till det bättre. Är tacksam för alla kommentarer som ni ger mig, ris och ros. Utan utomståendes syn på fotona så kan man ju aldrig bli bättre och det är ju faktiskt det jag vill bli- och har tänkt!

Så fortsätt att kommentera! Det gör mig bättre- kanske?!


Ha en trevlig Onsdag och passa på att njuta av det lilla som är kvar av denna vinter!



Av Maria Selberg - 14 februari 2011 20:55

Här kommer lite bilder på min granne Emma. Hon fick agera försökskanin i fredag.

Porträtt är något som jag tycker är rätt så svårt, men skulle vilja bli bra på, så det är bara att öva mer och hoppas att Emma kan tänka sig att ställa upp fler gånger.

http://svartvitt.mariaselberg.se/#19

Av Maria Selberg - 14 februari 2011 14:48

  


En underbar ALLA HJÄRTANS DAG önskar jag er alla!!

Av Maria Selberg - 11 februari 2011 09:31

När jag nu har varit mammaledig några dagar så hann jag faktiskt lite grann med datorn. Inte på långa vägar allt man velat, men en början på städning av bilder iallafall. Många bilder har nog ni redan sett från Zoomin tiden men några "nya" är det också.


Om ni vill se fotona i full storlek: Tryck på knappen längst ner till vänster vid bildspelet.





Av Maria Selberg - 10 februari 2011 09:33

Är hemma i dag igen. Felicia är på bättringsvägen men hade lite, lite feber i går, så i morgon är hon nog pigg och kry igen. Har inte hunnit blogga något på flera dagar, och inte varit någon bra bloggvän alls, Har mycket att gå igenom, för jag antar att ni har bloggat som vanligt. Det är konstigt vad lite man hinner när man är hemma?! Städa, skrubba, tvätta, laga mat, och vipps så var den dagen slut.. Tänkte vara duktig och gå igenom lite bilder också, men det har det inte funnits tid för heller. Så därför tror jag att jag måste börja prioritera.. Så nu ett tag så måste jag verkligen fixa i galleriet på hemsidan. Så ha överseende med mitt minimala bloggande och dåliga "hälsa på och kommentera" på era hemsidor och bloggar. Jag har inte glömt er och jag hoppas att mitt "kaos" snart är uppstädat.


Kramar 

Av Maria Selberg - 5 februari 2011 12:48

 


Hoppas att alla har en trevlig helg! 

Har en sjukling hemma som ligger i feber och har tappat rösten- det är såå tyst här hemma, man blir nästan lite orolig. Ingen musik, inga trummor, inget gitarrspel och inge smågnabbande syskonen emellan. Lite konstigt, men man saknar det där vardagliga livet. Har hunnit med en liten tur med stavarna på förmiddagen, men sen har det inte hunnits med så mycket mer. Städning och tvättning, men det räknas inte för det är sånt där vardagligt slit. Grannarna ska komma på middag i dag, lilltjoppan fyller år i morgon och hon tyckte det var en bra ide, och jag klagar inte. Då kan jag och Corina sitta och prata lite "skit" det är alltid kul. Synd att hon ska jobba i morgon bitti bara, så det får inte bli så sent. 


Ha en trevlig Lördagskväll och sköt om er!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

fotogalleri

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards