Direktlänk till inlägg 19 april 2011
500 g smör
(1 kvist dragon eller dragon i vinäger - finns på burk)
8 st vitpepparkorn
4-5 st schalottenlökar
ca 2msk persilja, hackad
0.5 dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
6st äggulor
recept: Per Moberg
-----------------------------------------
Smält smöret på svag värme, ställ bort smöret, men håll varmt.
Finhacka scharlottenlöken och lägg i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinägern och vatten. Koka ihop tills hälften av vätskan återstår.
Sila ner vätskan i en ny kastrull som står i ett vattenbad, med hett vatten.
Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och vispa ner det smälta smöret i en fin stråle.
Strö i persilja och dragon. salta och peppra.
-------------------------------------------------------
Mina tips:
Jag har bytt ut "en kvist dragon i vinäger" till lite dragon och sen lite mer rödvinsvinäger. Sen har jag även testat rödlök istället för schalotten löken. Det blir lite mer sting i smaken då.
Va inte feg i kryddningen- speciellt inte med persiljan, salt och peppar. Dragonen ska man däremot inte överdosera- smaken blir tam.
En plastvisp är att rekomendera- då såsen lätt skär sig när den blir för varm.
Om såsen ändå skär sig:
Ta en ny kastrull. Värm sakta 1 msk grädde/använt ägg, vispa ner den skurna såsen- och vips så har du en ny fluffig bearnaisesås.
Också väldigt användbart när man har frysit ner överbliven bearnaisesås och ska värma upp den.
Smaklig måltid
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|